Photo Challenge Friday: Best of 2011.

For foreign readers: I thought of writing the text below in english but I was unable to write the description of the picture in to good english. I’m Dutch, my english simply sucks. Big time. So I’m sorry for that.

 

Photo Challenge Friday: Best of 2011.

Afgelopen jaar heb ik flink wat foto’s voor challenges gebruikt. 203 foto’s in totaal. En voor deze Photo Challenge Friday: Best of 2011 is het de bedoeling dat ik de beste foto plaats die ik afgelopen jaar gemaakt heb. Maar dan is het de vraag hoe ik de beste foto bepaal. Want ik vind zelf dat ik flink wat leuke foto’s heb gemaakt. Maar als ik even uit ga van het aantal reacties op foto’s, dan is mijn challenge Waiting de beste foto van het jaar. Maar kijk ik naar het aantal zoekopdrachten waarmee mensen hier terecht komen, dan is de foto in mijn blog Waterpartij in de tuin de beste.

Maar ik vind een andere foto zelf het beste. Een foto die ik hier niet of nog niet heb gebruikt. Het is een natuurfoto. De foto is gemaakt bij een lokale zandwinningsplas. Omdat de omgeving vergeven is van de klei is het er om en rond de paden ook erg nat na een flinke regenbui. Voor dagen aaneen kan het water er gewoon blijven staan waar het normaal op zandgronden weg zakt. We waren wandelen en ik zag deze waterpoeltjes. Ik besloot één foto te maken. Ik had werkelijk geen zin in natte knieën dus het bleef dan ook bij die ene foto.

Wat doet die ene foto

Maar die ene foto straalt veel uit. Wat mij direct op viel, na het nogal laconiek en nonchalant maken van de foto, zijn de lijnen in het water bij de basis van de grassprieten. Ze veroorzaken een raar soort van verwarring als ze samenvallen met de weerspiegeling van de grassprieten. Daarnaast heb je het idee dat je midden in een soort moeras loopt en zijn er allerlei kleuren te zien die je elke keer weer afleiden naar een andere plek.

Ik vind het een pracht foto en ik baal er van dat ik er niet meer genomen heb, puur omdat ik bang was om een natte broek te krijgen. Volgende keer moet ik maar niet zo’n zeurkous zijn en gewoon door klikken. Een beetje fotograaf doet overal moeite om een mooie foto te krijgen.

Photo Challenge Friday: Best of 2011.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Ik kan me goed voorstellen dat je dit een van je beste foto’s vindt. In zo’n stukje ‘moeras’ is altijd wat te zien en te beleven. Prima standpunt.
    Voortaan een plastic zak meenemen?!

  2. Een beetje fotograaf is niet zo bang om in de blubber te liggen 🙂 dus hup Robert, languit! Interessant he hoe de dingen er ineens uit gaan zien als je ‘anders’ gaat kijken. Geslaagde foto!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.