Weekly Photo Challenge: Through.

Weekly Photo Challenge: Through.

Weekly Photo Challenge: Through.

De Sabelpoort.

De Sabelspoort (ook wel Eusebiuspoort genoemd) is een stadspoort van Arnhem. De poort werd voor het eerst genoemd in 1357 en men gaat ervan uit dat hij ongeveer toen is gebouwd. Het voornaamste doel van deze poort was in eerste instantie de verdediging van de stad; later werd de poort ook gebruikt om gevangenen en krankzinnigen in op te sluiten. Vóór de Tweede Wereldoorlog was de poort nog ingesloten door huizen, maar gedurende de oorlogsjaren waren deze huizen zo ernstig beschadigd dat ze na de bevrijding werden gesloopt en de poort vrij kwam te staan. Ook de toren zelf raakte beschadigd en moest gerestaureerd worden. De poort is in totaal 2 keer gerestaureerd, 1 keer in 1642 en 1 keer in 1952. Na de tweede restauratie is de poort een deel van het Provinciehuis van de provincie Gelderland geworden.

 

5 thoughts on “Weekly Photo Challenge: Through.

Hey! Want to talk to me? Just leave your comment here: